Geschiedenis

Excelsior 1
In 1910 kwam korfbal ook in Hilversum en op 19 oktober van dat jaar richtte de heer Plesman H.O.C. Excelsior op. H.O.C. was de afkorting van Hilversumsche Openluchtspel Club. Excelsior had een atletiek- en gymnastiekafdeling, maar korfbal stond centraal. Het tenue bestond uit blauw geel gestreepte shirts en een zwarte broek of rok. Op de foto uit 1923 speelt Excelsior, in gestreepte shirts, bij het Amsterdamse Nausikaa.

In 1968 bouwde Excelsior haar eigen stene clubhuis. Op 7 mei 1921 werd H.K.C. De Zwaluwen opgericht, bij deze oprichting speelden de heer en mevrouw van Beek een grote rol. Toen in 1978 De Zwaluwen ook een eigen clubhuis kreeg legde mevrouw van Beek de eerste steen.
In 1990 liep bij Excelsior de jeugd terug en werd het kader minder. Het bestuur onderzocht of samengaan met andere Hilversumse verenigingen mogelijk was. De Zwaluwen stond positief tegenover een fusie. Beide verenigingen speelden op het sportveldencomplex Corverskuil in Hilversum. Zo kwam op 1 juli 1992 in Hilversum een fusie tot stand van deze twee verenigingen en werd De Corvers opgericht

Fusienaam
De naam De Corvers is ontstaan uit een prijsvraag onder de leden. Uit de vele inzendingen waren drie namen door de leden genomineerd namelijk De Corvers, Uit Fusie Ontstaan, afgekort Ufo en Unicum Uiteindelijk werd met een klein verschil De Corvers gekozen. Afgeleid van De Corvers werd de naam van het clubblad ‘Corverspraat’. Het clubhuis kreeg als naam Corf In. Uit ontwerpen van het tenue, ingezonden door de leden, zijn als clubkleuren rood en zwart gekozen.
Oud voorzitter Evert Visser vertelt dat het jubileum niet werd gevierd. “Uit respect voor beide fusieverenigingen was het niet raadzaam om er een feest van te maken. We zij nu De Corvers en hebben ook al als zodanig in 2002 ons 10 jarig bestaan op grootse wijze gevierd.”

De huidige stand van zaken

De Corvers heeft één seniorenteam en jeugdteams in alle leeftijdsklassen. Het eerste team speelt in de vierde klasse van het KNKV.
In het verleden zijn er hoogtepunten geweest. Zo was Excelsior in 1926 landskampioen en speelde De Zwaluwen in de jaren 1990/1991 in de overgangsklasse. Het eerste team van De Corvers heeft in het seizoen 1993/1994 ook in de overgangsklasse gespeeld.

De ambitie van de club is om het korfbal in Hilversum te behouden. Een sterk punt van de vereniging zijn technisch goede jeugdteams omdat hier duidelijk binnen de vereniging voor is gekozen.

De vereniging doet naast korfbal diverse nevenactiviteiten; zoals een slaapfeest, dropping, jeugdkamp,  kerstdiner voor de jeugd en kerstgourmet voor de senioren en diverse eetavonden met iedere keer een ander thema.