Schutterstoernooi

Laatste info

Voor het Schutterstoernooi zijn er veel aanmeldingen, dus het belooft een sportieve middag te worden in de Corverskuil! Om 13 uur zullen we starten met de eerste duels. Zorg dat je tussen 12.45 en 13 uur aanwezig bent.

De regels die gelden, zijn de volgende:

  • Ieder duo wordt opgesteld tegenover een ander duo; beide staan bij hun eigen korf.
  • Om de beurt mag één speler van het duo schieten op de korf van de tegenstander.
  • Bij elke 5 gezamenlijke doelpunten wordt er gewisseld van paal.
  • De bal mag maximaal éénmaal stuiteren voordat je deze oppakt. De plek waar je de bal vangt, is dan de plek waarvandaan je schiet. Je mag er altijd voor kiezen om vanaf je eigen korf te schieten op de korf van de tegenstander.
  • Een doorloopbal maken doordat de bal van de korf stuitert, is dus toegestaan mits je niet loopt met de bal in je handen.
  • Het spel eindigt na 7 minuten; het duo met het meeste doelpunten, wint dat potje. Het begin- en eindsignaal is leidend hierin.
  • Het spel eindigt ook als je 10 doelpunten hebt gescoord, met twee doelpunten verschil. Als een duo binnen de speeltijd op 10 doelpunten komt, mag het andere duo nog een naschot doen.
  • De winnaar krijgt 2 punten, de verliezer 0. Bij gelijkspel krijgen beide teams één punt.

De AC gaat ervanuit dat iedereen eerlijk strijdt voor de winst!

Ieder duo speelt tegen vijf andere koppels in de poulefase. Daarna speel je nog twee wedstrijdjes in kruisfinales tegen duo’s uit andere poules. Het schema wordt op locatie bekend gemaakt.

We verwachten dat rond 15 uur alle wedstrijdjes gespeeld zijn en de prijsuitreiking heeft plaatsgevonden. Omwille van de coronaregels is het niet mogelijk om na het toernooi te blijven hangen op de club.

Denk eraan dat tijdens dit toernooi de coronaregels gelden. Houd altijd 1½ meter afstand! Toeschouwen op het veld is niet toegestaan; je mag alleen naar de club komen als je deelneemt aan het toernooi.

—————-

In coronatijd is het lastig activiteiten te organiseren, en de Activiteitencommissie heeft de gezelligheid erg gemist. De Corvers City Run heeft een gezellige en sportieve zaterdag opgeleverd, en er komt meer: op zaterdagmiddag 15 mei vindt het schutterstoernooi plaats bij De Corvers, van 13 tot 15 uur.

10-en kunnen we allemaal, daarom kun je dit jaar in duo’s strijden voor de winst. Tussendoor krijg je een beker limonade. Er worden verschillende poules gemaakt, en je speelt meerdere wedstrijdjes tegen verschillende tegenstander-duo’s. Jonge teams worden bij elkaar ingedeeld in een poule, en spelen op lage korven tegen elkaar.

Schrijf je in door een mail te sturen naar activiteiten@decorvers.nl. Vermeld hier de namen van je duo, uit welk team jullie komen en eventueel een originele duo-naam! Spelers uit het 1e en de recreanten zijn natuurlijk ook gewoon welkom bij deze activiteit, net als oud-leden.

Voor, tijdens en na de wedstrijdjes gelden de coronaregels. De kleedkamers en kantine zijn gesloten, het toilet is wel geopend. Houd buiten de duels altijd 1½ meter afstand. Op het veld toeschouwen is niet toegestaan. Het is belangrijk dat we ons allemaal aan deze maatregelen houden, zodat we kunnen blijven sporten!