Zaalwachtinformatie

Jurytafel

In het zaalseizoen hoort bij elke wedstrijd een zaalwacht of zaalcommissaris aanwezig te zijn bij wedstrijden. Zoals voorgaande jaren hebben we ook ouders ingezet, omdat het anders iedere keer dezelfde mensen zijn die hele zaterdagmiddagen in de sporthal zitten. Vaak zitten enkele jeugdleden aan een tafel om de stand bij te houden, maar de verantwoordelijkheden van een zaalwacht gaan veel verder. Het KNKV vraagt aandacht om deze taak serieus te nemen en heeft daarvoor een aantal aanwijzingen in de leidraad competitie opgenomen.
Alle benodigdheden zitten in de zaalwachtmap in ons kastje.

Materiaal
Het materiaal zoals palen, platen en manden liggen direct voor het pakken. De ballen liggen in het Corverskastje. Hiervoor is een sleutel nodig. Deze is in bezit van de wedstrijdsecretaris of bij enkele coaches. Pak alleen ballen extra voor het inschieten en neem deze dan weer in. Je hebt namelijk tijdens de wedstrijd geen controle over alle ballen in de zaal.

Veiligheid
Het is aan de jurytafel om ook te zorgen voor de veiligheid in de zaal. Belangrijk is dat de nooduitgangen dicht blijven ook al is het te warm in de zaal. Verder mogen er geen kinderen in het materiaalhok spelen. Mocht er een ongeluk gebeuren omdat ze ergens vanaf vallen, dan is de Corvers aansprakelijk.

Aansluiten Scorebord
Het scorebord zit in een zilvergrijze koffer.  Deze ligt al klaar op de tafel van de zaalwacht of in het EHBO hok in de zaal. Dit is het hokje uiterst links aan de overzijde van de zaalwachttafel. U haalt de koffer uit elkaar en sluit de elektra aan.

Een kant aan de achterzijde van het toetsenbord in de koffer voor stroom en de andere kamt om de hoek in de muur. Let op: Dit lijken lichtknoppen en geen stopcontacten, maar het klepje kunt u omhoog halen.  Het andere snoer sluit u ook aan op de achterzijde van het toetsenbord in de koffer en ook in de muur. Vervolgens gaat het display branden.

Toets de speelduur in ; druk klok en dan 3000 voor b.v. 30 minuten
Zet de schakelaar op aftellen : af/op. Keuze staat op het display
Druk op start en stop op aanwijzen van de scheidsrechter : start/stop
Druk bij een doelpunt op : gasten/thuis en dan + 1: U ziet de score in de display van de koffer.
Na de pauze weer opnieuw instellen.

Eigen scheidsrechters.
Voor onze eigen scheidsrechters liggen zwarte shirts in het kastje. Deze kunnen ze gebruiken en dan zelf wassen en weer inleveren. Ook liggen daar  extra fluitjes. Deze graag weer terugnemen.

Externe scheidsrechters.
Deze komen zich bij de zaalwacht melden. Vraag even of er nog speciale zaken zijn die hij graag zou willen zien. Spreek ook even af hoe je met de laatste minuut moet omgaan. Er zijn scheidsrechters die de tijd gewoon door willen laten lopen (eigen scheidsrechters) en er zijn scheidsrechter waarbij de laatste minuut stil gezet moet worden. Zo kan de scheidsrechter zelf nog tijd bijtrekken mochten er blessures zijn geweest o.i.d.

 
Reserve scheidsrechters materiaal
Een extra set rode en gele kaarten, een fluitje en een reserve stopwatch liggen in de tas voor het geval de elektronische klok niet werkt. Indien een scheidsrechter niet opkomt, hoort de zaalwacht met de coach van de betreffende ploeg iemand aan te wijzen die de wedstrijd leidt. Dit mag dan ook iemand van de tegenpartij zijn.

Competitieprogramma
Het wedstrijdprogramma zit in de tas. Op het programma staan alle wedstrijden met hun aanvangstijden vermeld. Tevens de wedstrijdnummers en de naam van de eigen scheidsrechters.

Lijst van belangrijke telefoonnummers
Tevens is er een lijst met belangrijke telefoonnummers zoals beheerder, dokterscentrale, dokter, etc.

Statuten en Reglementen
Dit is een schema waarin alle bepalingen (speeltijd, balmaat, paalhoogte, aantal speler vervangingen e.d.) zijn opgenomen. Hier wordt veel naar gevraagd!

Digitaal Wedstrijdformulier
De uitslagen of andere belangrijke zaken worden verwerkt op de Digitale Wedstrijd Formulier. De scheidsrechter regelt dat samen met de coaches/aanvoerders. Lukt het onze eigen scheidsrechter niet op de stand te verwerken in het DWF, dan is het noodzakelijk om de uitslag even door te appen aan het wedstrijdsecretariaat, Sanne van Meningen (06-31552951).

Verbanddoos
Er is een verbanddoos aanwezig in het kastje van de Corvers, alsmede in de EHBO kamer in de sporthal. Verder liggen er in de ijskast  in de EHBO-kamer ice packs. Laat deze nooit direct op de blote huid leggen, maar altijd met een doek erom. De ice packs niet meegeven, deze zijn namelijk niet van ons.

Routebeschrijvingen
In de map zit een routebeschrijvingen naar de dichtstbijzijnde eerste hulppost of huisartsenpost. Deze kunnen worden meegegeven aan spelers die geblesseerd raken tijdens de wedstrijd.