Kinderen en Jeugd 12 mei mogelijk weer trainingen met duidelijke richtlijnen

Afgelopen dinsdag 21 april, kwam het verlossende woord van het kabinet dat we de regels iets kunnen versoepelen en dat de jeugd weer voorzichtig aan het korfballen mag.

Het bestuur heeft de richtlijnen van het RIVM, het protocol van de NOC*NSF, het specifieke korfbalprotocol van de KNKV en de adviezen van de Gemeente Hilversum doorgenomen om te bereiken dat er vanaf dinsdag 12 mei aanstaande weer getraind kan worden door onze jeugd op onze velden in de Corverskuil..

Het betreft dus uitsluitend onze kinderen tot en met 12 jaar en onze jeugd tot en met 18 jaar. Uitgangspunt is telkens dat veiligheid voorop staat en dat iedereen zelf kiest om mee te doen en dus ook vrij is om te kiezen om niet te komen.

Er worden geen uitzonderingen gemaakt. Alle andere Corvers-leden moeten helaas nog thuis blijven. Ook het clubhuis, alle sanitair (en ook de waterkraan) zullen gesloten blijven.

Om dit alles verantwoord en veilig te kunnen doen, worden momenteel Door de TC een groot aantal spelregels geformuleerd, schema’s gemaakt, trainers gepolst, trainingsoefeningen op schrift gezet, materiaal gedesinfecteerd, enzovoort. Tevens worden er bewegwijzering voor veilige looproutes op ons terreinaangebracht en linten opgehangen.

Trainen zal gebeuren met de noodzakelijke, maar minimale begeleiding. Alleen de sporters en de trainersen mogelijk afgevaardigde toezichthouders, zullen aanwezig zijn. Daarom zullen ook regels opgesteld worden voor het komen en gaan naar de trainingen. Denk daarbij aan hoe we het terrein betreden en hoe we weer vertrekken vanaf de fietsenstalling.

De TC werkt hard om de regels om te zetten naar veilige en leuk trainingen. Hebben we dat klaar en toestemming van de Gemeente Hilversum, kunnen de schoenen weer aan en de manden weer op de palen gezet worden.

We kijken er naar uit om weer gelach te horen op onze velden en de bal ook daar rond te zien gaan.

Blijf gezond!

Het Bestuur

Sharing is caring!